Mama is mijn grote heldin

Onlangs was het international women’s day en dit doet me dan altijd stil staan bij alle sterke en mooie vrouwen om me heen. En ik heb er nog al wat in mijn omgeving! Veruit op één staat mijn moeder. Mijn moeder is, in mijn ogen, een heldin. Toen ik nog maar een paar maanden oud was, ging mijn vader bij ons weg en toen heeft mijn moeder mij volledig in haar eentje op moeten voeden. Gelukkig wel met wat hulp van een hele lieve opa en oma, maar ze stond er voor het grootste deel toch behoorlijk alleen voor. Ze moest in haar eentje een huishouden draaiende houden en had niemand om op terug te vallen of om de zorgen mee te delen. En toch heb ik nooit het gevoel gehad dat het me ook maar aan iets ontbrak. Ik vind dat zo ontzettend knap en ben haar dan ook mega dankbaar. Dat ik nu nog beter begrijp hoe zwaar het voor haar geweest moet zijn, komt doordat onlangs mijn beste vriendin ook een alleenstaande moeder is geworden en ik nu van dichtbij en heel bewust zie hoeveel dit van haar vergt.

Moederdag

Ik wilde graag mijn dankbaarheid aan mijn moeder laten zien en besprak met een vriendin mijn idee om iets moois en gedenkwaardigs aan mijn moeder voor moederdag te geven. Mijn moeder is echter het type vrouw die liever eerder een ander iets geeft, dan dat zij zelf iets krijgt. We waren aan het brainstormen over wat ik zou kunnen doen of wat ik zou kunnen geven zodat ik mijn moeder kan laten zien hoeveel ze voor mij betekent en hoe erg ik haar waardeer. Mijn vriendin wees me toen op een website waar ze verschillende soorten sieraden verkopen. Zij vertelde dat er veel keuze is en dat zij hier vrijwel altijd slaagt. Het idee van een sieraad sprak me eigenlijk meteen aan en dat leek mij een goed idee voor mijn moederdag cadeau.

Een ketting met mijn initiaal

Ik besloot een kijkje te nemen op de site van de sieraden winkel en kwam allerlei leuke dingen tegen. Het ene sieraad was nog mooier dan het andere. Mijn vriendin had inderdaad niet gelogen; er was genoeg keuze. Ik had besloten om de keuze te maken voor een ketting met een bedel van mijn initiaal. Een week geleden heb ik het pakketje ontvangen. Het was heel mooi ingepakt maar ik kon me niet bedwingen en heb het opengemaakt om te kijken of het er in het echt net zo mooi uit zag als in het echt. En het resultaat mag er zeker zijn! De ketting en het letter-bedeltje zijn tijdloos; klassiek, maar toch ook modern en van deze tijd. Ik denk dat mijn moeder hier heel blij mee zal zijn.

Voor alle lieve mama’s

Ik was dusdanig enthousiast dat ik voor mijn beste vriendin, die onlangs dus ook een alleenstaande moeder is geworden, besloot ook een moederdag cadeautje te kopen: een ketting met een bedeltje van de horoscoop van haar zoontje. Deze heb ik gisteren binnen gekregen. Mijn vriendin zal er vast heel blij mee zijn.

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten