Meer verdiept in de wereld van cryptocurrency

Een paar jaar geleden heb ik voor het eerst iets gehoord over Bitcoin en over andere cryptocurrency. Voor mij was het nog vrij onduidelijk wat cryptocurrency eigenlijk inhield en hoe dat precies werkte. Ik ben niet erg op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen, maar ik vond het belangrijk om mij daar meer in te verdiepen. Op verjaardagen en bij sportverenigingen werd het steeds vaker onderwerp van discussie. Hoewel het vaak meer over de koersschommelingen van cryptocurrency ging, was ik juist meer geïnteresseerd naar de intrinsieke waarde en naar de werking van cryptocurrency. Vervolgens ben ik veel informatie over cryptovaluta’s gaan opzoeken en ik moet zeggen dat er voor mij een nieuwe wereld is opengegaan.

Wat is cryptovaluta?

Het is een digitale vorm van geld waarbij het mogelijk om zonder tussenpersonen een stuk digitale waarde over te dragen. Bitcoin en andere cryptovaluta worden gezien als nieuw geld en vormen als het ware een financiële revolutie. Het is een ontdekking van digitale schaarste. Veel cryptovaluta zijn niet meer bij te drukken en daar worden een gelimiteerd aantal stuks van gecreëerd. Dat is totaal anders dan bij het normale geld (de Euro) dat wij dagelijks gebruiken. Dat wordt beheerd door de centrale bank en zij beschikken als centrale autoriteit over de macht van het huidige betaalsysteem. Bovendien zijn zij in staat om eindeloos veel nieuw geld bij te drukken. Dat kan leiden tot inflatie en ervoor zorgen dat ons huidig geld in de toekomst minder waard zal zijn. De waarde van ons geld is immers gebaseerd op de vertrouwen die wij daar gezamenlijk in hebben. Ons huidig financieel systeem is kwetsbaar en dat kan er over een paar jaar wel anders uit gaan zien met een decentrale vorm van geld als fundament. Bitcoin staat voor financiële vrijheid en het biedt de wereld een eerlijke en een neutrale vorm van geld.

Aan de slag met bitcoin

Bitcoin is veruit de grootste en de meest bekende cryptomunt. Daarnaast heb je in veel gevallen Bitcoin nodig om diverse andere cryptomunten te kopen. Daarom was het voor mij vrij logisch om aan het begin met Bitcoin aan de slag te gaan en ik moet zeggen dat je daar als beginner je handen vol aan hebt. Je krijgt ontzettend veel nieuwe informatie op je af en dat zal je eerst even goed moeten verwerken. Er zijn enorm veel platformen waar je wat meer over Bitcoin kunt leren. Daarnaast zijn er ook een aantal websites waar je Bitcoin kunt kopen. De markt voor Bitcoin is altijd open en dat zorgt ervoor dat de Bitcoin koers continue in beweging is. Aan de ene kant is dat ontzettend fijn, want je kunt altijd en wanneer je maar wilt Bitcoin kopen en verkopen. Maar aan de andere kant kunnen de constante koersschommelingen ook voor stress zorgen. Doordat de markt altijd open is, is het lastig om te bepalen wanneer het juiste moment is om BItcoin te kopen of te verkopen. Het is verstandig om enkel en alleen geld te investeren dat je kunt missen. Dat zorgt ervoor dat je minder stress zal ervaren en je minder snel zorgen zult maken om bepaalde koersschommelingen. Daarom heb ik voor mijzelf besloten om komend jaar iedere maand een klein beetje geld dat ik kan missen in cryptocurrency te investeren. Ik ben positief benieuwd naar de ontwikkelingen van Bitcoin en andere cryptovaluta!

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten