Met deze methode kun je het bedplassen van je kind voorkomen

Bedplassen is het ongewild loslaten van urine tijdens het slapen. Het komt vooral voor bij jonge kinderen, maar kan ook optreden bij volwassenen. Het kan een grote bron van frustratie en schaamte zijn. Bedplassen wordt ook wel slaap-incontinentie genoemd. Oorzaken van bedplassen kunnen medische aandoeningen zijn, maar vaak is er geen achterliggende oorzaak te vinden. Sommige mensen hebben een verhoogde kans op bedplassen door genetische factoren, door gebruik van bepaalde medicijnen of een ongezonde voeding. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om bedplassen te voorkomen of te verminderen. Het is natuurlijk belangrijk om iedere avond goed te kunnen slapen en om te voorkomen dat je niet wakker wordt vanwege een nat matras, zodat je van een volledige nachtrust kunt genieten.

Wat te doen als je kind last heeft van bedplassen

Bedplassen kan vervelend en beschamend zijn, vooral omdat het vaak gebeurt wanneer je in slaap bent. Het kan ook leiden tot slaapverlies en een verminderde kwaliteit van leven. Als je kind ongewild plast dan kun je het beste een aantal dingen doen om het bedplassen te voorkomen en om hem of haar te helpen daarvan af te komen. Houd een dagboek bij zodat je kunt kijken of er een patroon is in het bedplassen. Als je weet waar en wanneer het plassen plaatsvindt, kun je helpen en voorkomen dat het weer gebeurt. Zorg er daarnaast voor dat je kind voldoende vloeistof drinkt gedurende de dag, maar vermijd het drinken van vloeistoffen vlak voor het slapengaan. Dit kan namelijk de kans op het bedplassen vergroten. Verder is het belangrijk om je kind te stimuleren om naar de badkamer te gaan voordat hij of zij gaat slapen, want dat kan de kans op bedplassen erg verminderen. Je kunt ook nog gebruik maken van een plaswekker voor kinderen. Dat bestaat uit een plaswekkerbroekje en uit een alarm die afgaat wanneer er urine in het broekje komt. Het is een bewezen methode waarbij je je kind leert om het gevoel van een volle blaas te herkennen, op tijd wakker te worden en naar de wc te gaan.

Een droog matras met een matrasbeschermer voor bedplassers

Een matrasbeschermer is een dunne laag beschermend materiaal dat over een matras wordt geplaatst. Matrasbeschermers zijn meestal gemaakt van kunststof of vinyl, en hebben een elastische rand die om het matras wordt geslagen om ervoor te zorgen dat het materiaal stevig blijft zitten. Het is bedoeld om vlekken en vocht op het matras te voorkomen, en kan ook helpen bij het voorkomen van bedwantsen en andere ongedierte. Bedplassers kunnen baat hebben bij het gebruik van een matrasbeschermer, omdat dit helpt te voorkomen dat vlekken en vocht in het matras komen. Met een matrasbeschermer voor bedplassers zorg je voor een droog matras en daardoor heb je een veel betere nachtrust. Het is belangrijk om een matrasbeschermer te kiezen die een goede waterdichtheid heeft, zodat het vocht niet door het materiaal heen kan sijpelen en het matras vochtig kan worden. Sommige matrasbeschermers zijn voorzien van een extra absorberende laag die vocht opvangt, zodat het matras goed droog blijft.

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten