Op kraamvisite bij mijn pasgeboren nichtje

Onlangs kreeg ik het verlossende bericht van mijn broer dat eindelijk zijn kleine meisje geboren is. De bevalling heeft wel relatief lang geduurd, namelijk 12 uur. Dat komt doordat het de eerste bevalling was van mijn schoonzus. Maar gelukkig is de bevalling niet moeizaam verlopen en is de baby gezond en wel. Haar naam is Julia en ik mag zeggen dat ik haar trotste tante ben! Het is iets waar mijn broer en mijn schoonzus erg lang naar hebben uitgekeken. Het is hun eerste kindje en daar zijn ze ontzettend blij mee. Een halfjaar geleden hebben ze samen hun eerste huis gekocht. En twee weken geleden zijn nét alle verbouwingen en klussen afgerond, die nog aan het huis gedaan moesten. Dat kun je ook wel perfecte timing noemen!

Een prachtige kinderkamer

Er moest nog wel het een en ander gebeuren aan hun huis. Zo moesten er nieuwe vloeren gelegd worden, de muren geschilderd worden en ook alle ramen en kozijnen vervangen worden. Mijn broer heeft wel veel zelf kunnen klussen en gelukkig veel hulp gekregen van vrienden en familie. Zelf heb ik ook mee geholpen en ik ben vooral tevreden met mijn bijdrage aan de kinderkamer. Ik heb daar de muren ‘natuurlijk’ roze geschilderd en geholpen bij het in elkaar zetten van het baby ledikant en een paar kasten. Verder heb ik nog samen met mijn schoonzus de kinderkamer ingericht. Tijdens het inrichten kwam ik op het idee om een geboortestoeltje te kopen met daarop de tekst Julia en haar geboortedatum. Dat leek mij wel een leuk cadeau om te geven voor als ik op kraamvisite zou gaan.

Om en om op kraamvisite

Natuurlijk hebben we ons nog steeds te houden aan de gestelde maatregelen. De afspraak was om met maximaal één gast langs te komen en daar hebben wij rekening mee gehouden. Ik ben samen met mijn moeder op kraamvisite gegaan bij mijn broer en mijn schoonzus. Het was een ontzettend mooi moment om voor het eerst mijn nichtje te zien en vast te houden. Zo klein, zo lief en zo schattig. Jammer genoeg konden we niet heel lang op bezoek blijven, want er stonden namelijk nog meer vrienden en familieleden te trappelen om langs te komen. We hadden nog wel tijd om een paar cadeautjes te geven. Ik had al een geboortestoeltje gescoord, maar ik ben ook nog op zoek gegaan naar een plek om een rompertje te bedrukken. Het leek mij wel leuk om ook een rompertje te geven met daarop haar naam en geboortedatum. Vervolgens hebben wij aan het einde van de kraamvisite de cadeaus gegeven. Gelukkig vonden ze het een leuk idee en zijn ze er ontzettend blij mee!

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten