Op zoek naar meer ontspanning

Een tijd geleden ging ik met mijn moeder mee naar een yoga les. Ik had dit nog nooit gedaan, dus ik was erg benieuwd. Ik nam plaats op “mijn” matje en zag allemaal spullen klaar liggen. In eerste instantie was ik nog wat onwennig en wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten. Gelukkig was de yoga docente erg geduldig en nam ze me de tijd om me alles rustig uit te leggen. Ze vertelde me dat bij deze vorm van yoga gebruik wordt gemaakt van etherische oliën, omdat deze kunnen helpen ontspannen en dat er daarom allerlei attributen, zoals een pittenzakje en flesjes oliën, klaarlagen.

In eerste instantie was ik wat terughoudend en afwachtend, maar toen ik na een paar yoga oefeningen gedaan te hebben, eenmaal het pittenzakje met drie druppeltjes lavendelolie op mijn ogen mocht leggen was ik verkocht. Het lukte mij écht om te ontspannen en het rook heerlijk.

Etherische olie

Ik besprak na de les met mijn moeder dat ik het zo prettig had ervaren en dat het me normaal gesproken heel veel moeite kost om me te ontspannen. De yoga docente hoorde dit en raadde me aan om dan vaker gebruik te maken van etherische olie. Zij vertelde dat het een eeuwenoud gebruik is en dat er voor verschillende situaties verschillende oliën zijn. Op aanraden van de yoga docente nam ik een kijkje op een site, waar veel verschillende etherische oliën te vinden zijn, met heel uitgebreid de beschrijving en de werking erbij beschreven. Ik raakte meteen enthousiast.

geurwolkje-essential-oils

Aroma-diffuser

Ik raakte zelfs zó enthousiast dat ik besloot verder te kijken op de site. Ik kwam terecht op een aroma diffuser en zag dat dit apparaat geschikt is voor aromatherapie en de verspreiding van een heerlijke geur in huis. Daarnaast is het ook goed voor de luchtvochtigheid in huis. Al langere tijd merkte ik dat ik de laatste tijd een slechtere huid had. Mijn huid was droog, voelde trekkerig en ik had vaak last van een droge keel en prikkende ogen. Ik weet dit aan het weer; het was immers grauw en koud buiten. Maar mogelijk lag het wel aan de luchtvochtigheid in mijn huis, helemaal nu we de laatste tijd steeds meer binnen (moeten) zitten.

aroma-diffuser-and-humidifier

Als een cadeau geven

Ik besloot mijn moeder en mezelf een plezier te doen en voor ons allebei op Geurwolkje een aroma diffuser met etherische oliën te bestellen. Al snel merkte ik een lichte verbetering aan mijn huid. Deze voelde minder trekkerig en droog aan. De luchtvochtigheid in mijn huis wordt goed op peil gehouden! Daarnaast merkte ik ook dat de aroma diffuser invloed had op mijn stemming en emoties. Ik heb gemerkt dat ik graag ’s avonds en in het weekend een geur gebruik, die mij helpt te ontspannen. Ik heb nooit geweten dat geur zo’n invloed kon hebben op mijn gemoedstoestand. Tenslotte komt daar nog eens bovenop dat het nu altijd lekker in huis ruikt. Uiteindelijk ben ik blij dat ik met mijn moeder mee ben gegaan naar de yoga.

geurwolkje

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten