Stellen van doelen voor het nieuwe jaar

Het jaar 2021 is tot zijn einde gekomen en we staan aan het begin van een nieuw jaar. Ondanks de maatregelen wat betreft de lockdown heb ik tijdens de feestdagen goed kunnen ontspannen en lekker kunnen genieten van mijn vrije tijd. Samen met mijn familie en vrienden heb ik het jaar goed kunnen afsluiten. Voor mij persoonlijk was 2021 een redelijk goed jaar met veel positieve ontwikkelingen. Ik ben van plan om de stijgende lijn voor te zetten in 2022. Daarom heb ik een aantal doelen voor mijzelf gesteld die ik in het komende jaar graag wil gaan behalen. Daarnaast heb ik ook een aantal goede voornemens opgesteld waar ik consequent mee bezig wil zijn. Ik ben ontzettend gemotiveerd om ook dit jaar hard te werken en om veel positieve ontwikkelingen te maken. Hieronder weergeef ik een aantal persoonlijke doelen waar ik in het nieuwe jaar hard weer hard aan de slag mee ga.

Vaker sporten en meer bewegen

Ik vind het belangrijk om iedere dag voldoende in beweging te blijven. Afgelopen jaar heb ik jammer genoeg niet zoveel kunnen sporten zoals ik dat graag zou willen. De sportscholen waren voor een bepaalde tijd gesloten en dat zorgde ervoor dat ik zelf creatief op zoek moest gaan naar andere mogelijkheden om te sporten. In het begin ben ik veel gaan wandelen, gaan hardlopen en gaan fietsen. Ik probeerde om zeker wel iedere dag een bepaalde activiteit te doen. Naast dat ik het leuk vond om te doen, kreeg ik daar ook ontzettend veel energie van. Echter merkte ik wel dat ik na verloop van tijd de groepslessen bij de sportschool ontzettend ging missen. Dat is toch een andere manier van sporten en bewegen. Daarnaast was het ook altijd ontzettend leuk om samen met vrienden en vriendinnen te gaan sporten. Op dagen met zonnig weer heb ik ook wel een aantal keer meegedaan aan de groepslessen in de buitenlucht. De afgelopen maanden is het daar niet echt mee van gekomen, maar gelukkig zijn er komend jaar nieuwe positieve ontwikkelingen wat betreft de sportscholen.

Mocht je voor komend jaar als doel hebben om wat extra kilo’s af te vallen, dan is het inderdaad verstandig om meer te gaan sporten en bewegen. Je kunt natuurlijk eerst je BMI berekenen om te kijken of je medisch gezien wel of niet te zwaar bent. Vervolgens kun je samen met een personal trainer trainingsschema’s gaan maken en voor jezelf bepaalde doelen stellen. In een artikel van een paar maanden geleden hebben wij ook nog een aantal tips onder elkaar gezet hoe je kunt afvallen zonder een dieet.

Beter letten op mijn voeding

Een paar maanden geleden heb ik een app geïnstalleerd waarmee ik mijn voeding kan bijhouden en daardoor heb ik meer inzicht gekregen in wat ik zoal op een dag eet. Aan het begin moest ik daar wel even aan wennen, maar inmiddels heb ik dat goed onder de knie gekregen. Komend jaar wil ik graag meer gaan letten op mijn dagelijkse voeding. Bovendien wil ik nog gevarieerder en gezonder gaan koken. Koken is iets wat ik leuk vind om te doen, maar daar wil ik eigenlijk meer tijd aan besteden. Normaal gesproken maak ik in het dagelijks leven niet zoveel tijd vrij voor koken. Ik wil na een drukke dag snel kunnen eten en daarna kunnen ontspannen. Maar ik heb mij voorgenomen om komend jaar veel nieuwe recepten uit te proberen, meer tijd te besteden aan gezond koken en om daar meer van te genieten.

Meer boeken lezen en cursussen volgen

Komend jaar wil ik graag mijn kennis verrijken door meer boeken te gaan lezen en door verschillende cursussen te gaan volgen. Ik besteed graag tijd aan mijn persoonlijke ontwikkeling en daar krijg ik ontzettend veel energie van. Ik vind het belangrijk om altijd nieuwe dingen te blijven leren en om een betere versie van mijzelf te worden. Er zijn verschillende soorten cursussen die ik komend jaar wil volgen, maar de eerste op mijn lijst is een seo cursus online. Ik heb gemerkt dat kennis op het gebied van online marketing en zoekmachine optimalisatie van enorm groot belang is voor mijn platform. Het is belangrijk om je website goed in te richten en om optimalisaties te blijven uitvoeren voor zoekmachines. Er zijn ontzettend veel verschillende dingen op het gebied van SEO waar je voor je website rekening mee moet houden. Mijn doel is om na het afronden van de cursus tot nieuwe inzichten te komen waarmee ik mijn website beter kan optimaliseren voor zoekmachines.

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten