Trotse moeder van mijn kleine meisje

Mijn vriend en ik zijn een jaar geleden verhuisd naar onze eerste koopwoning en daarbovenop sinds een paar maanden de gelukkige en trotse ouders van een wolk van een dochter. Ze was gepland en ontzettend gewenst, maar heeft even op zich moeten laten wachten. Dus toen ze er eenmaal was, konden wij ons geluk niet op. En nog steeds niet. Mijn vriend en ik knijpen elkaar regelmatig om even te checken of het niet stiekem allemaal maar een droom is. Maar nee, gelukkig is het onze realiteit en is ze echt en wonen we met haar in ons droomhuis.

Kraamzorg

Onze kraamverzorgster wees ons erop dat het belangrijk was dat wij, kersverse ouders, wel moesten zorgen dat we alles goed geregeld hadden in het geval ons iets zou overkomen. Ik weet nog dat dit behoorlijk koud op m’n dak viel en dat ik echt behoorlijk schrok van hetgeen zij zei. Ik moest er niet aan denken dat ons iets zou overkomen en dat mijn pasgeboren dochtertje alleen achter zou blijven.

Toch had ze me ook aan het denken gezet en ik besloot me er samen met mijn vriend wat meer in te gaan verdiepen. Dat was wel het minste wat wij konden doen voor onze dochter. Het hoorde immers bij onze taak als ouders om ook, na ons eventuele overlijden, goed voor onze dochter te zorgen en alles goed geregeld te hebben.

Verzekerd voor de toekomst

Het is belangrijk om geldzaken en andere financiële kwesties en regelzaken goed op een rijtje te hebben. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op een testament, maar ook bijvoorbeeld op een spaarrekening en een uitvaartverzerking. Je wilt natuurlijk niet je naasten opzadelen met allerlei lasten en regelzaken, terwijl zij dan middenin hun rouwproces zitten. Het is handig om zoveel mogelijk vast te laten leggen, zodat anderen zich hier geen zorgen over hoeven te maken. Daarnaast wil je ook dingen goed geregeld en vastgelegd hebben, om eventuele ruzies tussen familieleden op deze manier te voorkomen.

Een testament opstellen

Het is misschien niet het eerste waar men aan zou denken, maar het opstellen van een testament mag niet vergeten worden. Een testament opstellen kan bij een notaris geregeld worden. Het is belangrijk om voor je naasten een testament op te stellen en daarom zijn we online op zoek gegaan naar de mogelijkheden. Na even wat speurwerk zijn we op de goedkoopste notaris terecht gekomen waar wij de dichtstbijzijnde notarissen en hun tarieven konden vergelijken. Nadat we een keuze hadden gemaakt, konden wij meteen vrijblijvend een gratis offertes aanvragen. In ons testament hebben we vast kunnen leggen wat wij belangrijk vinden wat er gebeurt met ons nalatenschap, in geval van overlijden. Ondanks dat het misschien niet de meest leuke bezigheid is, ben ik wel heel blij en gerustgesteld dat wij het in ieder geval goed hebben vastgelegd.

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten