Verhuizen van de stad naar een dorp

Een tijd geleden ben ik met mijn vriend verhuisd van een klein appartement in de drukke stad, naar een ruime eengezinswoning in een redelijk groot maar rustig dorp. Ik heb al helemaal mijn draai gevonden en tot nu toe hebben we het erg naar ons zin. Ook ons huis voldoet aan al onze wensen!

Toen mijn vriend en ik dit huis kochten had ik al aangegeven graag op zolder te willen slapen. Toen ik vroeger nog thuis woonde, sliep ik ook altijd op zolder en ik vond dat heerlijk. Mijn eigen verdieping daar helemaal bovenin dat huis, het getik van de regen op dak, het geluid van de vogels in de dakgoot en het uitzicht over de wijk. Gelukkig hoefde ik mijn vriend niet lang te overtuigen en ging hij al vrij snel overstag.

Eén voorwaarde was wel dat we een airco aan zouden schaffen. Mijn vriend had namelijk al goed ingecalculeerd dat het behoorlijk warm kon worden op zolder. Nu vind ik dat niet zo erg, maar ik ben een koukleum dus een beetje warmte is aan mij wel besteed. Echter geldt het tegenovergestelde voor mijn vriend.

Aan de slag met de airco

We kochten een mobiele airco met een slang die we uit het raam hingen. Al gauw merkte we dat veel warmte van buiten toch naar binnen kwam en dat er een hoop insecten naar binnen kwamen doordat het raam een behoorlijk stuk open stond.

Vanuit ons dakraam zag ik dat een buurman ook een slang naar buiten had hangen, maar dat had een airco met dakraam afdichting. Ik zag dat bij hem een soort hoes of bedekking omheen zat en dat was precies waar ik naar op zoek was. Ik besloot mijn stoute schoenen aan te trekken en bij hem aan te bellen om te vragen of hij mij er meer over kon vertellen en of ik het even mocht zien.

De buurman stond mij allervriendelijkst te woord (fijn zo’n dorp) en ik mocht zowaar even binnen komen om een kijkje op zolder te nemen. De buurman had echter een dakkapel, dus een kantelraam, waar mijn vriend en ik een dakraam hebben. De buurman vertelde me dat hij een airco kiep- kantelraam afdichting had besteld en dat er verschillende soorten en maten zijn en dat ik even het beste online een kijkje kon nemen.

airco met raam afdichting

Online zoektocht

Zo gezegd, zo gedaan. En inderdaad, de buurman had gelijk. Voor zowel iedere deur als raam is er een afdichtingskit. Mijn buurman had geen airco deur afdichting, maar vertelde dat de afdichting in principe hetzelfde werkt als bij een raam.

Het enige dat ik hoefde te doen was het doorgeven van de breedte en de hoogte van het dakraam en vervolgens kreeg ik de juiste afdichtingskit. Het is heel een heel gemakkelijk systeem met klittenband voor aan het raamkozijn en met een rits om de slang naar buiten te leiden.

Daarnaast heb ik ook voor de extra optie gekozen, namelijk een bijpassend hor tegen insecten. Dat leek mij wel handig, want niemand wil natuurlijk insecten in de slaapkamer. Tenslotte heb ik ook meteen een airco schuifraam afdichting genomen voor de slang van de wasdroger in de bijkeuken. Ideaal! Ik ben de buurman erg dankbaar.

airco schuifraam afdichting

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten