Volledig in stijl naar de jaarlijkse carnaval

Carnaval is een traditie

De traditie van carnaval is terug te voeren tot zelfs in de Romeinse tijd. Carnaval werd toen gevierd als afscheid van de winter en het begin van de lente. De traditie is door de eeuwen heen doorgegeven en uitgegroeid tot een van de grootste tradities in Nederland. Carnaval is een jaarlijkse traditie en het wordt voornamelijk grootst gevierd in het zuiden van ons land. Steden als Den Bosch (Oeteldonk), Eindhoven (Lampegat) en Tilburg (Kruikenstad) zijn erg populair om met carnaval naar toe te gaan. Tijdens carnaval is er enorm veel te doen en daarbij draait het om veel gezelligheid en plezier. Carnaval wordt gevierd met veel muziek, dans en feest. De straten zijn vol met mensen die verkleed zijn in allerlei soorten kostuums. Er zijn veel optochten en er worden veel lekkernijen verkocht. Carnaval is een unieke traditie die je echt een keer meegemaakt moet hebben.

Outfit in de stijl van Oeteldonk

Zelf was ik nog nooit eerder naar carnaval toegegaan, maar ik heb wel een aantal vrienden in Tilburg wonen die ieder jaar carnaval in de stad gaan vieren. Dit jaar besloot ik dan ook om het zelf eens een keer mee te maken. Een aantal van mijn vrienden ging op de maandag naar carnaval, maar er waren er ook een paar die op de zondag gingen. Ik had ervoor gekozen om zondag de trein te pakken naar Tilburg. Bij het station aangekomen maakte ik een wandeling naar het centrum van de stad. In het centrum aangekomen zag ik meteen al een aantal mensen die verkleed waren. Mooie kostuums die je misschien maar een keer per jaar te zien krijgt. Mijn vrienden waren gekleed in leuke carnavalsjassen en boerenkielen. Gelukkig hadden ze er voor mij ook eentje extra achtergehouden, zodat mijn outfit goed overeenkwam met de Oeteldonkse stijl!

Leuke accessoires om het compleet te maken

Een grote pruik, een grappig masker of een enorme clowneus? Er zijn talloze accessoires die je zou kunnen toevoegen aan je carnavalsoutfit. Als je je extra creatief voelt, kun je zelfs verschillende accessoires mixen en matchen om je eigen unieke look te creëren. Tijdens carnaval mag alles en is er niks te gek! Door de juiste accessoires toe te voegen aan je outfit weet je zeker dat je je op de best mogelijke manier onderscheidt van de rest.

Als het gaat om het toevoegen van wat extra flair aan je carnavalsoutfit, zijn er een paar belangrijke accessoires waar je niet zonder kunt. Emblemen, vlinders en strikken zijn allemaal geweldige manieren om een ​​vleugje plezier en persoonlijkheid toe te voegen aan je kostuum. Daarbij mogen de kruikenstad emblemen zeker niet bij je outfit ontbreken voor als je naar het carnaval in Tilburg gaat!

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten