Zaken om rekening mee te houden bij de verbouwing van je woning

Het is wel algemeen bekend dat er vrij veel druk staat op de huidige woningmarkt. Het aanbod van de woningen staat niet in verhouding met de vraag naar de woningen. In de afgelopen jaren is er sprake van schaarste en dat lijkt op korte termijn nog niet te gaan veranderen. Een gevolg daarvan is dat de prijzen van de woningen zullen blijven stijgen en de woningen meer geld gaan kosten dan dat ze eigenlijk waard zijn. Vooral de koopwoningen zijn voor de gemiddelde starter onbetaalbaar en simpelweg gewoon niet haalbaar. Dat is een groot probleem en dat valt niet zomaar op te lossen. Echter zijn de hoge huizenprijzen niet alleen een probleem voor de starters, maar het kan ook een probleem vormen voor mensen die graag naar een andere woning willen verhuizen. Vanwege de hoge huizenprijzen blijft men in veel gevallen wonen op hun huidige woonlocatie. Ook kan een verbouwing aan je huidige woning een interessantere optie zijn dan een verhuizing naar een nieuwe woning. In dit blog zal ik dieper ingaan op de zaken waarmee je rekening zal moeten houden bij een verbouwing aan je woning.

Verbouwen en verduurzamen

Er zijn veel verschillende soorten mogelijkheden waarop je aanpassingen kunt doen aan je woning. Zo zou aanpassingen kunnen doorvoeren om het woongenot van je woning te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer. Ook zou het creëren van een nieuwe uitbouw een goede optie kunnen zijn om te ondernemen. Daarmee verbeter je niet alleen het woongenot van je woning, maar zorg je er ook voor dat je woning meer waard wordt. Daarnaast zou je ook nog aanpassingen kunnen doorvoeren om je woning te verduurzamen. Dat zou je kunnen bewerkstelligen door zonnepanelen op het dak te plaatsen of door voor betere isolatie te zorgen. Het gevolg daarvan is dat je veel minder energie hoeft te verbruiken en op langer termijn een hoop geld kunt besparen. Het kunnen interessante investeringen zijn met het oog op de toekomst.

Een verbouwing financieren

Er zijn een aantal opties waar je uit kunt kiezen wat betreft de financiering van een verbouwing. Je kunt ervoor kiezen om het uit eigen zak te betalen, maar vaak is dat niet mogelijk of in ieder geval niet verstandig om te doen. Je kunt er beter voor kiezen om een hypotheek af te sluiten of om je huidige hypotheek aan te passen. Echter brengt dat een hoop extra kosten met zich mee waar je op voorhand nog geen rekening mee zou houden. Toch komen daar administratiekosten en extra kosten van de notaris bij kijken die over een langere periode worden uitgesmeerd. Een interessantere optie is om de verbouwing te financieren met een persoonlijke lening. Naast dat een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar is, biedt het ook meer zekerheid. Bij een persoonlijke lening gaat het namelijk om een vast bedrag met een vaste looptijd tegen een vaste rente.

Dus mocht je op zoek zijn naar een manier om de verbouwing van je woning te financieren, dan raad ik je aan om gebruik te maken van een persoonlijke lening en om een kijkje te nemen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Zij kunnen namelijk tegen zeer lage rentes financieringen en persoonlijke leningen aanbieden. Op die manier beschik je over veel meer zekerheid en kom je minder snel voor verrassingen te staan.

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten